Tilbage til oversigt

2018-07-03: Frivillighed og bobler på terrassen

60 hurtige (først til mølle) og friske frivillige århusianere / ReThinkere var tirsdag d.3.juli inviteret til bobler og bespisning på den gamle Sjette Frederiks kro i Riis Skov. For 5 år siden genopstod kroen i næsten oprindelig stand, flot istandsat med respekt for det oprindelige byggeri.

Ejer Jørgen Danielsen bød velkommen og fortalte om stedets historie, og om hvordan han har bragt kroen tilbage til århusianerne og byens gæster. Det var især de mange krydstogtgæster, som ugentlligt kommer til Århus Havn og ud i byen med hjælp fra ReThinkerne, der var fokus på.

Web site: http://www.casablancaaarhus.dk/sjette-frederiks-kro/

Fakts om stedet:
Sjette Frederiks Kro er en kro og restaurant i Riis Skov ved Aarhus, opført 1825. Skoven omkring kroen er fredet og bygningen har i sig selv en høj bevaringsværdi bl.a. på grund af kulturhistorien, der knytter sig til stedet. Wikipedia

ReThinkerne er en flok passionerede frivillige mennesker (største parten 60+), som pt. er tilknyttet Visit-Aarhus, og som har stor interesse i deres egen by og historie. Denne aften fik de indblik i kroens gæstgiveri og menuer. Oveni det, en dejlig sommeraften med en storslået udsigt over Aarhusbugten.

Byværterne er udsprunget af frivillighedsprogrammet ReThinkers, der skulle hjælpe med at tage imod de mange gæster i 2017, da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad.

De er siden blevet videreført under VisitAarhus og initiativet med et frivillig team er ifølge VisitAarhus det eneste af sin slags i Europa. ReThinker teamet var også i jan. 2018 inviteret til Leeuwarden i Holland, da de jo er Europæisk Kulturhovedstad nu.

Læs mere her: https://www.visitaarhus.dk/aarhus/frivillig-rethinker-i-aarhus

Redaktør: Anne Grethe Borghelt - website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation