Tilbage til oversigt

2019-01-19: Sundhedsudspil

Læserbrev i Aarhus Stiftstidende d.19.januar 2019.

 

 

HUSK AT BLIVE UDDANNET LÆGE INDEN DU BLIVER SYG.

Du skal nemlig selv have hånd i hanke med behandlingen.

“PATIENTEN SKAL SÆTTES FØRST” siges der. Jeg tvivler, det bliver sådan.
Regeringen vil bl.a. spare 40.000 indlæggelser. Det lyder ikke umiddelbart betryggende. Som indlagt bliver hele mennesket behandlet, modsat hos praktiserende læge, hvor det ofte er én ting, der behandles. Har huslægen de kompetencer der skal til?  Eller skal lægerne på supersygehusene besvare et utal af spørgsmål herfra.

Patienter bliver udskrevet utrolig hurtigt fra hospitaler, så at spare herpå lyder ikke umiddelbart betryggende. Ligeledes vil de spare 500.000  besøg på hospitalerne. Disse skal foregå hos lægen, sundhedscentre og hjemmefra. Måske fik man lukket de mindre sygehuse vel hurtigt.

De praktiserende læger skal overtage en del – kan de det?  Kan de spænde så vidt?
De har vist rigelig travlt. Hvad med de store yderområder, der ikke har praktiserende læger. Hvordan løses det?

Hvad med ex diabetescenter og lignende enheder  på Skejby sygehus med al den kompetence, der er opbygget gennem årtier. Det vil være en skændsel, hvis de nedlægges. Kan ikke lige erstattes.

Der mangler masser af sygeplejersker, der skal virkelig mange ekstra til. Og så skal man arbejde med arbejdsmiljøet. De har travlt. Ellers flygter de hurtigt fra sundhedsvæsenet.
Nej, lad os købe et doktorsæt hos fætter BR hver især, så kan vi klare os selv. Og går det ikke, ja så er det ærgerligt.

Der kommer mange ældre til i de kommende år. Jeg mener ikke der skal spares på sundhedsvæsenet. Sundhedsvæsenet skal veltilrettelægges og tilføres ressourcer, så det bliver et trygt Danmark at leve i.

 

skrevet af Helle Brøndum 

medlem af Ældrerådet i Aarhus kommune

 

Redaktør: Anne Grethe Borghelt - website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation