Tilbage til oversigt

2019-02-22: Kaffesaloner og cafér

Kaffesaloner og cafér

MSO (Magistraten for sundhed & omsorg) og Stadsarkivet har i samarbejde startet et projekt op, som i al sin korthed går ud på, at samtale med beboerne på lokalcentre og plejehjem i Aarhus kommune om deres liv i Aarhus. Minderne og relationerne til Aarhus vil således blive til livshistorier til Stadsarkivet.

Fotos og historisk materiale vil danne basis for samtaler, fortællinger og evt. højtlæsning samt oplæg / foredrag om livet i Aarhus, disse kan suppleres med borgernes egne billeder og film.

Med tiden får vi afdækket hvilke af beboerne, der har mere på hjertet, og som er friske nok og har lyst til at fortælle sin historie til stadsarkivet, og som gerne vil bidrage til 2017 århusianeres fortællinger: http://www.2017aarhusianere.dk/

Kaffesalonerne afholdes for beboerne på plejehjemmene i Aarhus, med hjælp af en del frivillige borgere, og er som sådan lukkede arrangementer, der giver kognitive friske beboer mulighed for dybere samtale om deres livshistorie.

Livshistorie cafeerne er offentlige, og afholdes for seniorer på Lokalcentrene med hjælp af en del frivillige borgere, og skal inspirere til at fortælle livshistorier, som Stadsarkivet kan opbevare.

Projektet startede i januar og løber frem til september 2019, og der har været afholdt både kaffesaloner og cafér flere steder i byen. Den seneste livshistorie café blev afholdt på Vejlby lokalcenter i Risskov (billedet er derfra).

De næste arrangementer er planlagt til:

Kaffesalon på plejehjem Rosenvang = 26.feb – 12.marts kl. 11:30

Kaffesalon på plejehjem Egely   = 19.feb – 5.marts – 19.marts  kl. 11:30

Kaffesalon på plejehjem Vejlby  = 22.feb  kl. 11:30

Café på lokalcenter Vejlby  =  11.marts  kl. 13:30

Redaktør: Anne Grethe Borghelt - website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation