Tilbage til oversigt

2021-05-29: Alt for farlige vejkryds i Åbyhøj

Læserbrev
29. maj 2021

Vi har et alt for farligt vejkryds i Åbyhøj
En bilulykke mere er for meget

Så skete det igen på Silkeborgvej ved Chr. Winthersvej. Det er ufatteligt, at der ikke snart kommer en lysregulering i dette farlige vejkryds.

I dette kryds er der flere gange i timen en bybus, der drejer ned mod Gl. Aaby. Der er ingen fodgængerovergang til busstoppestedet. Der kommer mange hjemmehjælpere hver time til krydset og skal dreje ad Silkeborgvej. Ældre svagt gående borgere, måske med rollator eller i kørestol, skal passere krydset. Lokalcenter Åbygård og Plejehjemmet Åbygård betjenes med
leverancer, og det får besøgende og handicapbusser også flere gange i timen.

Desuden er der betjening af to travle tankstationer ud ad Aarhus, samt tilladelse til gratis parkering ind imod Aarhus. Det giver altid flaskehalse og kødannelse, og stadigvæk er Silkeborgvej en ofte anvendt alarmvej for alle mulige udrykningskøretøjer. Der er virkelig behov for trafikregulering i dette kryds, så borgere og biler kan færdes trygt.

Jeg gjorde opmærksom på denne problematik allerede for både 4 år og 8 år siden. Men det skal åbenbart næsten koste menneskeliv for at få øje på dette voksende problem. Dengang kunne ”Teknik og Miljø” ikke se, det var et problem. Der var jo trafikregulering ved Henrik Hertzvej, og man kunne ikke have to lysreguleringskryds så tæt på hinanden. – Jeg kan kun konstatere, at der er 4-5 lysreguleringer lige efter hinanden på Edvin Rahrsvej, og ligesådan på Skanderborgvej ved Viby Torv, så det er altså ikke nogen seriøs undskyldning mere. –

Problemet er jo også det, at mange kører over for lyserødt ind mod Aarhus ved Henrik Hertzvej. Så er hastigheden accelererende opad lige før Chr. Winthersvej, og så skal det gå galt i dette farlige vejkryds.

Carl Aksel Kragh Sørensen
Ludvig Holbergsvej 4 A
8230 Åbyhøj
Tlf. 2191 7688
Medlem af Ældrerådet i Aarhus Kommune
Jeg genopstiller til Ældrerådet

Redaktør: Anne Grethe Borghelt - website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation