Tilbage til oversigt

2020-04-27: Corona projekt: Er møde mellem generationer

I disse corona tider er de ældre på plejehjemmene hårdt ramt, hvor de er en del af risikogruppen. Derfor er de ældre i høj grad blevet isoleret med begrænset mulighed for at se nære og pårørende. Dette har en gruppe studerende fra Erhvervsakademiet Aarhus, Sønderhøj 30, sat i fokus i samarbejde med en række ældreorganisationer.

De 5 studerende er inspireret af Hendes Majestæt Dronningens udtalelse på Hendes 80 års fødselsdag. Dronningen kom her med en opfordring om at sende de traditionsrige, søde tanker og blomster til de ældre, som netop er særligt sårbare.

De studerende har været i kontakt med lokale børnehaver i Aarhus, som på trods af corona-travlhed, har haft overskuddet til at lave en masse flotte tegninger og videohilsener til de ældre på Plejehjemmet Thorsgården. De studerende har optaget hele processen fra børnehave til plejehjem, på afstand, og vil nu gerne have delt det gode budskab om sammenhold på tværs af generationer og afstand (se video nedenunder).

De studerende kunne ikke filme materialet inde på selve institutionerne, derfor har personalet stået for det (j.f. corona-epidemien). De startede slut april med at kontakte børnehaver, organisationer og plejehjem og havde materialet til den endelige video d. 1/6;

“Vi var jo på forhånd godt klar over det store stykke arbejde, det ville indebære at få partnere med, og vi havde stor forståelse for alle de institutioner, som måtte takke nej. Derfor er vi også overlykkelige for at kunne sidde tilbage med så mange fine tegninger til plejehjemmet og så mange partnere ombord. Det har været hele kampen værd” (Troels Gade Andersen, Aarhus N)

De studerende opfordrer alle, der har overskuddet til at blive telefon-ven eller at være frivillig hos organisationer som ÆldreSagen eller en af de mange andre lokale foreninger.

Redaktør: Anne Grethe Borghelt - website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation